Mikulovský králík recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 lžíce máslo
3 ks cibule
1 lžíce hořčice
3 ks mrkev
2 kuličky jalovec
2 listy bobkový list
200 ml bílé víno
200 ml zakysaná smetana
1 lžíce polohrubá mouka
4 kuličky celý černý pepř
900 g králičí porce

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, opláchneme a odblaníme. Zeleninu očistíme. Cibule a česnek přepůlíme. Mrkve nakrájíme na silnější kolečka.

  2. V pekáči, do kterého se vlezou porce králíka, rozehřejeme olej a králíka v něm opečeme ze všech stran. Osmažené porce králíka osolíme, okořeníme a přidáme cibuli, česnek a kolečka mrkve. Králíka podlijeme vínem a vložíme do předehřáté trouby.

  3. Mikulovského králíka pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a dolévání vodou nebo vínem.

  4. Měkké maso vyjmeme, omáčku rozmixujeme, vmícháme másla, hořčici a mouku rozmíchanou v zakysané smetaně. Omáčku už jen povaříme.

  5. Mikulovského králíka v omáčce již jen prohřejeme a ihned podáváme. Králíka přeléváme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy