Metyja recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
100 g tvrdý tvaroh
podle chuti
máslo
mléko
cukr moučka
hladká mouka
švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě hodně doměkka. Vodu z brambor slijeme a přidáme máslo, mléko a ušťoucháme bramborovou kaši. Dále kaši zaprášíme hladkou moukou, aby nám kaše zhoustla.

  2. Na plochý talíř naneseme vrstvu bramborové kaše asi 2 cm. Kaši potřeme povidly, na které nastrouháme vrstvu tvarohu. Pocukrujeme a hodně zalijeme máslem - čím víc, tím líp.

  3. Metyja se ihned podává na stůl. Tuto dobrotu si zamiluje každý, hodí se k obědu i večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy