Metrovka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
0.8 sklenice olej
6 ks vejce
1 ks prášek do pečiva
30 dkg cukr krupice
26 dkg hladká mouka
0.8 sklenice horká voda
krém
rum
500 ml mléko
25 dkg cukr moučka
1 ks hera
4 lžíce hrubá mouka
na ozdobu
kokos
na potření
čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve z vajec, cukru, hladké mouky, prášku do pečiva, oleje a vody vyšleháme nejlépe šlehačem těsto.

  2. Připravíme si dvě stejné formy ve tvaru hřbetu. Polovinu těsta nalijeme do první vymazané a strouhankou nebo kokosem vysypané formy. Druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a nalijeme do druhé rovněž vymazané a vysypané formy. Oba hřbety dáme péct v předehřáté troubě asi na 45 minut při 180 °C.

  3. Než se hřbety upečou, připravíme si krém. Z půl litru mléka a 4 lžic hrubé mouky uvaříme kaši. Po vychladnutí zašleháme do kaše máslo a moučku. Podle chuti přidáme rum. Vychladlé hřbety opatrně vyklopíme z forem a po obloučkách nakrájíme na plátky.

  4. Krémem slepíme střídavě světlý a tmavý plátek buchty a skládáme nejlépe na vál postupně vedle sebe, až vznikne metr dlouhý zákusek. Když je hotovo, přelijeme zákusek čokoládovou polevou buď koupenou nebo si ji vyrobíme doma. Na závěr posypeme metrovku kokosem nebo najemno nasekanými ořechy.

  5. Metrovku dáme do druhého dne uležet do chladu a pak krájíme šikmo, aby nám vznikly pruhy světlé a tmavé.

  6. Uvedená sklenice vody a oleje je tak asi 250 - 300 ml


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy