Meruňkovo-rebarborový koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
2 ks vejce
2-3 lžíce mléko
120 g cukr krupice
500 g polohrubá mouka
160 g tuk na pečení
1 balíček kypřící prášek do pečiva
náplň
3 ks vejce
50 g máslo
0 kg meruňky
250 g cukr krupice
1 kg rebarbora
2-3 lžíce kysaná smetana
1 balíček vanilkový pudinkový prášek
drobenka
150 g máslo
100 g strouhanka
100 g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Rebarboru očistíme, nakrájíme na kostičky, posypeme cukrem a po chvilce, když pustí šťávu (asi 10 minut), rebarboru povaříme. Poté slijeme šťávu, rebarboru dáme stranou a šťávu dolijeme vodou na 380 ml.

  2. Kysanou smetanu smícháme s pudinkem, nalijeme do šťávy a uvaříme pudink. Do horkého pudinku vmícháme máslo a poté rozšlehané vejce. Musíme pracovat rychle.

  3. Z připravených surovin (polohrubá mouka, prášek do pečiva, tuk na pečení, vejce, mléko, cukr, sůl) vypracujeme těsto. Těsto připravujeme až po uvaření pudinku a můžeme ho připravit pomocí domácí pekárny.

  4. Připravené těsto rozválíme do kulaté formy předem vymazané tukem. Na těsto nalijeme teplý pudink, poté navrstvíme rebarboru, nakrájené meruňky a posypeme drobenkou z másla, cukru a strouhanky.

  5. Koláč pečeme asi 40 - 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C.

  6. Meruňkovo-rebarborový koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině s kávou nebo čajem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy