Merenda ze švestek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

20 dkg cukr
3 ks hřebíček
1 kg švestky
2 lžíce hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks celá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Švestky vypeckujeme. Přidáme k nim cukr, svitek celé skořice, 3 hřebíčky a vaříme na plotně, až se švestky rozvaří.

  2. Vezmeme 1 šlehačku a rozkvrdláme v ní 2 lžíce hladké mouky. Smetanu nalijeme do hrnce se švestkami a necháme povařit. Podle chuti ještě přisladíme.

  3. Merendu ze švestek podáváme teplou s rohlíkem. Výborná je i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy