Mělnické sýrové fondue recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
3 lžíce máslo
100 g šunka
12 plátků veka
mletý bílý pepř
1 lžíce škrobová moučka
400 g tavený sýr
4 dl bílé mělnické víno

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr "nakrájíme" na kostičky. Trochu vína si dáme stranou a rozpustíme v něm škrobovou moučku.

  2. V pánvi - nebo sadě na fondue - rozpustíme máslo, zpěníme na něm rozetřený česnek, přidáme na kostičky nakrájený tavený sýr, přiléváme zbylé víno a za stálého míchání necháme sýr rozpustit.

  3. Potom přimícháme ve víně rozmíchaný škrob, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme, až vznikne hladký krém.

  4. Sýrové fondue uchováváme stále horké a podáváme s kostičkami veky obalenými šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy