Mělnické roládky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
sůl
1 ks jablko
hořčice
4 ks hřebíček
0.3 l červené víno
mletý pepř
5 lžic hladká mouka
0.3 l masový vývar
4 plátky hovězí maso
100 g tvrdý sýr
1 ks paprika (červená)

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme. Sýr nakrájíme na kousky. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na čtvrtky. Slaninu nakrájíme na kostičky.

  2. Na každá plátek dáme kousek sýra, proužek papriky, na kostičky pokrájenou čtvrtku oloupaného jablka a jeden hřebíček. Zabalíme, spíchneme jehlou a obalíme v mouce.

  3. Na rozpuštěné slanině opečeme dohněda. Přidáme víno, vývar a dusíme doměkka. Omáčku procedíme, podle potřeby dochutíme.

  4. Podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy