Mělnické maso recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g cibule 250 g mrkev 250 g uzenina 5 lístků bobkový list 10 kuliček nové koření 4 lžíce hladká mouka 400 ml smetana ke šlehání 750 g vepřová plec 350 g uzené maso 300 g sladký kečup 1 sklenice sterilované houby
Postup Mělnické maso recept
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme na kostky vepřovou plec a zprudka ji osmahneme ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené uzené maso, uzeninu a mrkev. Osolíme, přidáme špetku pepře, pár kuliček nového koření, několik bobkových listů. Dále přidáme celou sklenici naložených hub na kyselo včetně nálevu a cca 300 g sladkého kečupu. Takto připravenou směs za občasného míchání dusíme do změknutí masa.
V závěru přípravy podlijeme a přidáme cca 400 ml sladké smetany a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.
Mělnické maso podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.