Mělnické maso recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cibule
250 g mrkev
250 g uzenina
5 lístků bobkový list
10 kuliček nové koření
4 lžíce hladká mouka
400 ml smetana ke šlehání
750 g vepřová plec
350 g uzené maso
300 g sladký kečup
1 sklenice sterilované houby

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme na kostky vepřovou plec a zprudka ji osmahneme ze všech stran. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky nakrájené uzené maso, uzeninu a mrkev. Osolíme, přidáme špetku pepře, pár kuliček nového koření, několik bobkových listů. Dále přidáme celou sklenici naložených hub na kyselo včetně nálevu a cca 300 g sladkého kečupu. Takto připravenou směs za občasného míchání dusíme do změknutí masa.

  2. V závěru přípravy podlijeme a přidáme cca 400 ml sladké smetany a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě.

  3. Mělnické maso podáváme s houskovým nebo karlovarským knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy