Mělnická nádivka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 1 dl mléko 1 ks pórek 1 ks červená paprika 300 g uzené maso 5 ks včerejší houska podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby máslo
Postup Mělnická nádivka recept
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme 1,5 dl mléka, osolíme (asi 5 špetek) a opepříme podle chuti. Mlékem se žloutky přelijeme nakrájené rohlíky či housky a necháme nasáknout.
Pórek a papriku očistíme. Pórek překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáme papriku, uzené a v závěru pórek. Vše lehce osmahneme.
Osmahlou směs přidáme k změklé housce. Z bílků vyšleháme hustý sníh a vše společně smícháme. Mělnickou nádivku přesypeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme zhruba 20 - 25 minut ve vyhřáté troubě.
Mělnickou nádivku nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.