Mělnická nádivka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
1 dl mléko
1 ks pórek
1 ks červená paprika
300 g uzené maso
5 ks včerejší houska
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vezmeme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme 1,5 dl mléka, osolíme (asi 5 špetek) a opepříme podle chuti. Mlékem se žloutky přelijeme nakrájené rohlíky či housky a necháme nasáknout.

  2. Pórek a papriku očistíme. Pórek překrojíme a nakrájíme na půlkolečka. Papriku nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostičky. Na pánvi rozpustíme máslo a postupně přidáme papriku, uzené a v závěru pórek. Vše lehce osmahneme.

  3. Osmahlou směs přidáme k změklé housce. Z bílků vyšleháme hustý sníh a vše společně smícháme. Mělnickou nádivku přesypeme do máslem vymaštěného pekáčku a pečeme zhruba 20 - 25 minut ve vyhřáté troubě.

  4. Mělnickou nádivku nakrájíme a podáváme s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy