Měkoučké perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
2 lžíce rum
10 g sádlo
1 lžička hřebíček
4 lžíce med
25 g cukr moučka
1 lžička soda
1 lžička mletá skořice
60 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si všechny uvedené suroviny, které zpracujeme v těsto. Hřebíček předem roztlučeme. Těsto na perníčky pečlivě propracujeme a necháme přes noc odležet v ledničce.

  2. Z těsta vyválíme plát asi 0,5 cm silný, vykrájíme libovolné tvary a poklademe je na plech vyložený pečícím papírem. Měkoučké perníčky pečeme na 170 °C dozlatova. Před pečením nezapomeneme perníčky potřít rozšlehaným žloutkem.

  3. Měkoučké perníčky můžeme ihned podávat jako sváteční cukroví a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy