Měkkoučké perníčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
2 ks vejce
2 lžíce kakao
180 g med
200 g cukr moučka
1 lžička soda
500 g hladká mouka
100 g Hera
2 lžičky koření do perníku
na potření
vejce
poleva
bílek
180 g cukr moučka
2-3 lžičky citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí vypracujeme řádně těsto, které necháme uležet v lednici 24 hodin. Pak vyválíme a tvoříme vykrajovátky perníčky silné zhruba půl cm. Perníčky klademe na plech na pečící papír.

  2. Perníčky pečeme na 160 - 180 °C asi 8 - 10 minut. Ještě horké perníčky potíráme rozšlehaným vejcem nebo jen bílkem, aby se leskly.

  3. Po zaschnutí perníčky zdobíme. Používám na zdobení bílkovou polevu, na kterou použijeme bílek, nejméně 6x prosátý moučkový cukr a citronovou šťávu. Polevu mícháme alespoň 15 minut do zbělení. Měkkoučké perníčky zdobíme bílkovou polevou a sypeme barevnou drobenkou.

  4. Tyto perníčky se nemusí ani dělat dopředu, po upečení jsou tvrdé, jakmile vychladnou, jsou měkké. Když jsem dělala z trojité dávky, proložené ubrouskem v krabici vydržely měkkoulinké až do konce ledna. Nemusí se ani dělat tři týdny dopředu, jak se dělávají, aby změkly, já je dělám tak týden dopředu a jsou jak peříčko.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy