Medový perník recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
12 dkg máslo
5 dkg mandle
0.5 l med
40 dkg polohrubá mouka
5 dkg vlašské ořechy
1 balíček prášek do perníku

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Rozehřejeme med ve vodní lázni, necháme v něm rozpustit máslo a za stálého míchání přidáme žloutky.

  2. Vše nalijeme do mouky smíchané s práškem do perníku. Nakonec přidáme sníh. Perníkové těsto nalijeme na plech vymazaný a vysypaný moukou. Povrch posypeme rozsekanými mandlemi a ořechy. Medový perník pečeme asi 30 minut ve středně vyhřáté troubě.

  3. Upečený medový perník necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!