Medový koláč s rybízem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
těsto
20 dkg máslo
4 ks žloutek
6 lžic mléko
3 lžíce med
10 dkg cukr krupice
20 dkg hladká mouka
20 dkg polohrubá mouka
0.5 balíčku kypřící prášek do pečiva
náplň
4 ks bílek
20 dkg cukr moučka
0.8 l červený nebo černý rybíz
podle potřeby
hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání
Postup Medový koláč s rybízem recept
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme a dáme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme péct při 180 °C na cca 20 minut, dokud nebude upečeno, ale těsto ještě nesmí chytit zlatavou barvu.
Mezitím si nachystáme náplň. Bílky ušleháme, dokud z nich nebudeme mít tuhý sníh. Po částech do něj zašleháme moučkový cukr a nakonec lžící promícháme s rybízem. Záleží na vás, jestli použijete jen červený, nebo jej smícháte i s černým rybízem.
Až budeme mít upečené těsto, vyjmeme jej z trouby a potřeme náplní. Poté dáme znovu zapéct na 10 - 15 minut, dokud nám nezačne zlatavět sníh.
Pak už jen koláč s rybízem nakrájíme a podáváme.
U pečení medového koláče s rybízem respektujte zkušenosti s vlastní troubou.