Mavta recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
600 g brambory
voda
500 g fazole
1 kg kysané zelí
600 g uzená vepřová hlava

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme den předem a v téže vodě uvaříme doměkka.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme je v osolené vodě doměkka. Pak je rozšťoucháme. Maso vaříme spolu se zelím. Když je maso uvařené, vyjmeme je a do zelí přimícháme fazole. Pak základ zahustíme šťouchanými brambory.

  3. Maso vykostíme a nakrájíme na plátky.

  4. Horkou mavtu rozložíme na talíře, obložíme kousky masa a podáváme s tmavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy