Masovorýžové kuličky v tomatové šťávě recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
sůl
1 ks vejce
0.5 šálku máslo
480 g rajče
0.5 šálku nasekaná cibule
0.5 šálku nasekaná petrželka
650 g mleté maso
mletý černý pepř
0.5 šálku rýže (vařená)
Postup Masovorýžové kuličky v tomatové šťávě recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata musí být opravdu zralá! Sekané suroviny musí být nasekány najemno. Rajčata spaříme, propasírujeme, přidáme dva šálky vody, máslo a povaříme asi 10 minut.
V míse smícháme mleté maso s rýží, cibulkou, vejcem, polovinou petrželky, solí, pepřem a důkladně prohněteme.
Z hmoty tvoříme kuličky velikosti ořechu a vkládáme je do hrnce k rajčatům. Posypeme je zbylou petrželkou, osolíme a jemně opepříme. Omáčku dolijeme horkou vodu tak, aby byly kuličky ponořeny a vaříme na mírném ohni.
Voda by se měla odpařit a kuličky by měly zůstat v husté šťávě.
Teprve pak můžeme masovorýžové kuličky podávat. Při podávání je přeléváme omáčkou.