Marikovská fazolová kapustnica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 ml olej
3 lžíce mouka
500 g fazole
200 g sušené švestky
1 hrst sušené houby
2 ks domácí klobása
1 kg kysané zelí
500 g vepřová krkovice
1 kg uzené vepřové kosti
1 kg vepřové kosti
podle chuti
sůl
2 lžíce majoránka
2 lžíce mletá sladká paprika
maggi koření
na ozdobu
200 ml kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme dem předem. Druhý den je uvaříme v té samé vodě doměkka.

  2. V druhém hrnci uvaříme uzené a čerstvé vepřové kosti spolu s krkovicí. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu s kostmi. Vývar scedíme. Vložíme do něj zelí a houby. Vaříme společně asi 30 minut. Přidáme uvařené fazole s vývarem, nakrájené maso a klobásku a švestky. Společně povaříme.

  3. Z mouky a oleje si vypražíme jíšku. Vlijeme ji do polévky, přidáme majoránku, podle chuti tekuté maggi koření a nakonec sůl. Vše povaříme 5 - 10 minut.

  4. Marikovskou fazolovou kapustnici rozdělíme na talíře a každou porci zjemníme lžíci kysané smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy