Marikovská fazolová kapustnica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 ml olej 3 lžíce mouka 500 g fazole 200 g sušené švestky 1 hrst sušené houby 2 ks domácí klobása 1 kg kysané zelí 500 g vepřová krkovice 1 kg uzené vepřové kosti 1 kg vepřové kosti podle chuti sůl 2 lžíce majoránka 2 lžíce mletá sladká paprika maggi koření na ozdobu 200 ml kysaná smetana
Postup Marikovská fazolová kapustnica recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme dem předem. Druhý den je uvaříme v té samé vodě doměkka.
V druhém hrnci uvaříme uzené a čerstvé vepřové kosti spolu s krkovicí. Když je maso měkké, vyjmeme ho spolu s kostmi. Vývar scedíme. Vložíme do něj zelí a houby. Vaříme společně asi 30 minut. Přidáme uvařené fazole s vývarem, nakrájené maso a klobásku a švestky. Společně povaříme.
Z mouky a oleje si vypražíme jíšku. Vlijeme ji do polévky, přidáme majoránku, podle chuti tekuté maggi koření a nakonec sůl. Vše povaříme 5 - 10 minut.
Marikovskou fazolovou kapustnici rozdělíme na talíře a každou porci zjemníme lžíci kysané smetany.