Marienky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 3 dl mléko 1 kg jablko 1-2 lžíce cukr krupice 5 dkg ořechy 0 lžiček mletá skořice 25 dkg polohrubá mouka na ozdobu 1 kelímek kysaná smetana 2 balíčky vanilkový cukr 0 balíčků mandlové lupínky 25 dkg měkký tvaroh podle chuti citronová kůra podle potřeby olej na smažení
Postup Marienky recept
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a hrubě nastrouháme. V míse promícháme jablka s moukou, přidáme mleté ořechy, skořici, citronovou kůru, podle kyselosti jablek přidáme cukr a přilijeme mléko s rozšlehanými vejci.
Na rozehřátém oleji smažíme z jablečného těsta menší placičky.
Na usmažené placičky dáme kopeček tvarohu, který jsme si rozmíchali s hustou smetanou a vanilkovým cukrem. Na vrchu marienky hodně posypeme nasucho opraženými mandlovými lupínky.
Marienky podáváme třeba na oběd, večeři nebo jenom tak k chuti.