Margotková láska recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
3 lžíce cukr
500 ml mléko
1 balíček čokoládový pudink
těsto
100 ml olej
3 ks vejce
200 ml mléko
1 ks prášek do pečiva
15 dkg cukr krupice
300 g polohrubá mouka
poleva
1 balíček vanilkový cukr
2 kelímky zakysaná smetana
1-2 ks tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny a sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný plech.

  2. Podle návodu na obalu si uvaříme čokoládový pudink. Necháme ho trochu vychladnout a nepravidelně ho nalijeme na těsto (jako dalmatin). Margotkovou lásku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Upečenou buchtu necháme vychladnout.

  3. Vychladlou buchtu potřeme směsí ze zakysané smetany a vanilkového cukru. Nakonec ji posypeme na hrubo nastrouhanou margotkou. Margotkovou lásku nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy