Margotková láska recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 3 lžíce cukr 500 ml mléko 1 balíček čokoládový pudink těsto 100 ml olej 3 ks vejce 200 ml mléko 1 ks prášek do pečiva 15 dkg cukr krupice 300 g polohrubá mouka poleva 1 balíček vanilkový cukr 2 kelímky zakysaná smetana 1-2 ks tyčinka Margot
Postup Margotková láska recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme všechny ostatní suroviny a sníh z bílků. Takto připravené těsto nalijeme na vymazaný plech.
Podle návodu na obalu si uvaříme čokoládový pudink. Necháme ho trochu vychladnout a nepravidelně ho nalijeme na těsto (jako dalmatin). Margotkovou lásku dáme péct do předem vyhřáté trouby na 200 °C. Upečenou buchtu necháme vychladnout.
Vychladlou buchtu potřeme směsí ze zakysané smetany a vanilkového cukru. Nakonec ji posypeme na hrubo nastrouhanou margotkou. Margotkovou lásku nakrájíme a můžeme podávat.