Mandloví ježci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 80 g máslo 50 g rozinky 0.5 balíčku prášek do pečiva 50 g mandle 80 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 200 g hladká mouka 1 lžička citronová šťáva 50 g sušené ovoce (fíky, datle) na ozdobu mandle
Postup Mandloví ježci recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Rozinky a sušené ovoce spaříme, osušíme a posekáme. Mandle také spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.
Změklý tuk utřeme s moučkovým i vanilkový cukrem do pěny. Zašleháme vejce, přidáme citronovou šťávu, rozinky, nudličky mandlí a sušené ovoce. Nakonec vpracujeme mouku s práškem do pečiva.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky, do kterých napícháme nudličky oloupaných mandlí jako bodlinky.
Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme dorůžova.
Upečené mandlové ježečky necháme vychladnout.