Mandloví ježci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
80 g máslo
50 g rozinky
0.5 balíčku prášek do pečiva
50 g mandle
80 g cukr moučka
1 balíček vanilkový cukr
200 g hladká mouka
1 lžička citronová šťáva
50 g sušené ovoce (fíky, datle)
na ozdobu
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Rozinky a sušené ovoce spaříme, osušíme a posekáme. Mandle také spaříme, oloupeme a nakrájíme na nudličky. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosejeme.

  2. Změklý tuk utřeme s moučkovým i vanilkový cukrem do pěny. Zašleháme vejce, přidáme citronovou šťávu, rozinky, nudličky mandlí a sušené ovoce. Nakonec vpracujeme mouku s práškem do pečiva.

  3. Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky, do kterých napícháme nudličky oloupaných mandlí jako bodlinky.

  4. Troubu předehřejeme na 180°C a pečeme dorůžova.

  5. Upečené mandlové ježečky necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy