Mandarinková BeBe střecha recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 balíčky světlé BeBe sušenky
1 balíček tmavé BeBe sušenky
náplň
0 kostek máslo
cukr moučka
1 balíček měkký tvaroh
1 balíček tvaroh z vaničky
na ozdobu
čokoládová poleva
1 konzerva kompotované mandarinky

Postup přípravy receptu

  1. V první řadě umícháme tvarohovou náplň, já používám jeden tvaroh z vaničky a jeden balený, náplň pak získá tu správnou krémovitou konzistenci. V misce smícháme oba druhy tvarohu a přidáme změklé máslo. Ručním mixérem pak náplň vyšleháme do jemného krému, snažíme se zbavit všech hrudek. Zvolna pak přimícháváme i cukr podle chuti. Lze přidat i med, je pak ale třeba počítat, že náplň bude řidší.

  2. Do vysokého pekáče rozložíme sušenky a na ně nalijeme první vrstvu náplně. Nemá smysl se snažit ji roztírat, sušenky byste akorát zbytečně polámali. Druhou vrstvu sušenek pak lehce přimáčkneme na tvarohovou náplň, tím se sama rozprostře a slepí obě vrstvy. Dáváme ale pořád pozor, zda se nám BeBe střecha někde nerozjíždí, pokud ano, postupujeme opatrně, protože sušenky jsou skutečně křehké. Takto pokračujeme, dokud nám nedojdou sušenky nebo náplň. Mně na ploše 3 x 4 sušenky vyšlo pět vrstev. Nakonec na každou vrchní sušenku položíme jeden měsíček mandarinky z kompotu a na závěr můžeme mandarinkovou BeBe střechu pokapat čokoládovou polevou.

  3. Pak přijde asi nejhorší část celé přípravy - čekání. Celý dezert uložíme minimálně na 4 hodiny do lednice, nejlépe však na celou noc. Mezitím sušenky provlhnou od krému a celý dezert zvláční. Pak už mandarinkovou BeBe střechu servírujeme a divíme se, jak jsme dobří kuchaři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy