Máminy závitky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
1 lžička solamyl
1 lžíce hořčice
125 ml voda
0.3 l červené víno
1 šálek kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
50 g anglická slanina
2 ks sterilované okurky
0.5 konzervy rajský protlak
4 plátky hovězí roštěná
1 ks sterilovaná kapie
2 ks lahůdková cibule
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme

  2. hořčicí. Poklademe na kostičky pokrájenou slaninou, na kolečka pokrájenou cibulí, proužky kyselé okurky a naložené kapie. Plátky masa zabalíme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.

  3. Na rozpáleném tuku závitky ze všech stran prudce opečeme. Zbylou moukou šťávu zaprášíme, osmahneme a přidáme rajský protlak. Vše zalijeme vodou, vínem a přikryjeme poličkou. Závitky dusíme asi hodinu a půl. Pak vyndáme máminy závitky, šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou se solamylem, podle chuti osolíme, krátce povaříme. Do omáčky vložíme zpět závitky a krátce prohřejeme.

  4. Máminy závitky podáváme s rýží a kompotem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy