Máminy závitky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 1 lžička solamyl 1 lžíce hořčice 125 ml voda 0.3 l červené víno 1 šálek kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 50 g anglická slanina 2 ks sterilované okurky 0.5 konzervy rajský protlak 4 plátky hovězí roštěná 1 ks sterilovaná kapie 2 ks lahůdková cibule podle potřeby olej podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Máminy závitky recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, na okraji nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme
hořčicí. Poklademe na kostičky pokrájenou slaninou, na kolečka pokrájenou cibulí, proužky kyselé okurky a naložené kapie. Plátky masa zabalíme, sepneme jehlou a obalíme v mouce.
Na rozpáleném tuku závitky ze všech stran prudce opečeme. Zbylou moukou šťávu zaprášíme, osmahneme a přidáme rajský protlak. Vše zalijeme vodou, vínem a přikryjeme poličkou. Závitky dusíme asi hodinu a půl. Pak vyndáme máminy závitky, šťávu zahustíme smetanou rozmíchanou se solamylem, podle chuti osolíme, krátce povaříme. Do omáčky vložíme zpět závitky a krátce prohřejeme.
Máminy závitky podáváme s rýží a kompotem podle chuti.