Maminčin švestkový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- cukr 1/2 sklenky olej 2 ks vejce máslo 1 sklenka mléko 1/2 balíčku prášek do pečiva švestky 1 sklenka cukr krupice hrubá mouka 1 sklenka hrubá mouka 1 sklenka polohrubá mouka tuk na vymazání 1 balíček skořicový cukr mouka na vysypání
Postup Maminčin švestkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si veškeré suroviny. Do mísy dáme cukr a vyšleháme společně s vejci do pěny. Vlijeme olej, mléko a zahustíme moukou promíchanou s práškem do pečiva. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného středního plechu
Na těsto poklademe vypeckované a na půlky nakrájené švestky a posypeme drobenkou. Drobenku si připravíme podle vlastního oblíbeného receptu, jen část cukru nahradíme cukrem skořicovým
Maminčin švestkový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova
Maminčin švestkový koláč nakrájíme na kostky a podáváme k čaji nebo horkému džusu. Nejlépe chutná ještě vlažný.