Maminčin švestkový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

cukr
1/2 sklenky olej
2 ks vejce
máslo
1 sklenka mléko
1/2 balíčku prášek do pečiva
švestky
1 sklenka cukr krupice
hrubá mouka
1 sklenka hrubá mouka
1 sklenka polohrubá mouka
tuk na vymazání
1 balíček skořicový cukr
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si veškeré suroviny. Do mísy dáme cukr a vyšleháme společně s vejci do pěny. Vlijeme olej, mléko a zahustíme moukou promíchanou s práškem do pečiva. Těsto dáme do vymazaného a vysypaného středního plechu

  2. Na těsto poklademe vypeckované a na půlky nakrájené švestky a posypeme drobenkou. Drobenku si připravíme podle vlastního oblíbeného receptu, jen část cukru nahradíme cukrem skořicovým

  3. Maminčin švestkový koláč vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme dozlatova

  4. Maminčin švestkový koláč nakrájíme na kostky a podáváme k čaji nebo horkému džusu. Nejlépe chutná ještě vlažný.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!