Mallorský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks lilek
0 dl olivový olej
6 ks paprika zelená nebo červená

Postup přípravy receptu

  1. Lilek a papriky omyjeme a v dlaních potřeme olivovým olejem. Necháme péci v troubě do změknutí. Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout. Papriky můžeme zabalit do novin a nechat vychladnout v nich - půjde nám lépe sloupnout svrchní tenounká slupka.

  2. Po sloupnutí nakrájíme nebo natrháme lilek i papriky na podélné dlouhé proužky. V salátové míse osolíme a zalijeme olivovým olejem smíchaným s rozdrceným česnekem.

  3. Necháme uležet v lednici do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy