Malinovo-jahodová šťáva recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 kg cukr
0 l voda
1 kg jahody
500 g maliny
16 g kyselina citronová

Postup přípravy receptu

  1. Ovoce důkladně omyjeme a necháme okapat. Z jahod odstraníme stopky a nakrájíme je na menší kousky. Jahody promícháme s malinami a cukrem, takto necháme v chladu stát i do druhého dne.

  2. Lahve i víčka na malinovo-jahodovou šťávu omyjeme a sterilizujeme v troubě nebo horké vodě.

  3. Půl litru vody necháme projít varem a zchladnout. Převařenou zchladlou vodou zalijeme odložené ovoce, vše důkladně rozmačkáme a proprasírujeme přes jemné síto. Pokud chceme mít ovocnou šťávu čirou, dáme do cedníku ještě plátýnko.

  4. Malinovo-jahodovou šťávu vlijeme do hrnce, přivedeme do mírného varu a vmícháme kyselinu citronovou. Pak šťávu rozdělíme do vyvařených sklenic, zavíčkujeme a uložíme do chladu.

  5. Malinovo-jahodovou šťávu ředíme vodou podle chuti a podáváme vychlazenou. Skvěle si rozumí i s ledem a lístky čerstvé máty.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy