Malajské řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

600 g vepřová kýta
podle chuti
1 palička česnek
sůl
marináda
2 ks vejce
4 lžíce solamyl
2 lžičky kurkuma
6 lžic sójová omáčka
mletý koriandr
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Česnek oloupeme a nastrouháme. Vejce smícháme se sójovou omáčkou, česnekem, kořením a nakonec zahustíme solamylem. Marináda by měla mít hustou konzistenci.

  2. Vepřovou kýtu podle potřeby začistíme. Omyjeme ji, osušíme a nakrájíme proti vláknu na plátky. Syrové řízky vložíme do marinády a necháme je nejméně 2 hodiny marinovat. Je lepší marinovat je 24 hodin.

  3. Pak si rozpálíme v pánvi olej a malajské řízky smažíme. Během smažení je můžeme potírat zbylou marinádou.

  4. Malajské řízky podáváme s novými brambory či s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy