Makedonský kapr na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 paličky česnek
1 dl olej
sůl
1 ks kapr
3 dl bílé víno
2-3 lžíce citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapra omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Potřeme jej citronovou šťávou, osolíme a necháme jej asi 2 hodiny uležet.

  2. Zatím si oloupeme česnek. Pekáček vymažeme olejem.

  3. Odpočinutého kapra naplníme celými stroužky česneku a sešijeme. Potřeme jej oleje, opepříme a vložíme do připraveného pekáčku.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C. Do vyhřáté trouby vložíme kapra a pečeme jej. Během pečení jej často přeléváme výpekem a podléváme vínem a trochou oleje.

  5. Zbylý česnek můžeme prolisovat, utřít se solí a olejem a skladovat v lednici.

  6. Upečeného makedonského kapra na víně vyndáme z trouby a odstraníme šití. Kapra naporcujeme a podáváme s rýží. Přeléváme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy