Makarónový nákyp recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
3 lžíce kečup
500 g makaróny
100 g sýr
250 ml smetana ke šlehání
250 g rajský protlak
400 g šunkový salám
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
na ozdobu
sekaná petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Makaróny nalámeme na malé kousky. V osolené vodě je podle návodu uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 220°C.

  2. Salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do scezených makaronů. Zapékací mísu vymastíme tukem a naplníme jí hotovou směsí.

  3. Promícháme rajský protlak s kečupem, okořeníme a zahřejeme. Ušleháme šlehačku s vejci a vše vmícháme do vlažného protlaku.

  4. Rajskou omáčkou přelijeme nákyp, povrch posypeme sýrem a 30 minut zapékáme.

  5. Před podáváním sypeme makarónový nákyp čerstvě sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy