Makarónový nákyp recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 3 lžíce kečup 500 g makaróny 100 g sýr 250 ml smetana ke šlehání 250 g rajský protlak 400 g šunkový salám podle chuti sůl mletý černý pepř na ozdobu sekaná petrželka
Postup Makarónový nákyp recept
Postup přípravy receptu
-
Makaróny nalámeme na malé kousky. V osolené vodě je podle návodu uvaříme doměkka. Scedíme je a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 220°C.
Salám nakrájíme na drobné kostičky a vmícháme do scezených makaronů. Zapékací mísu vymastíme tukem a naplníme jí hotovou směsí.
Promícháme rajský protlak s kečupem, okořeníme a zahřejeme. Ušleháme šlehačku s vejci a vše vmícháme do vlažného protlaku.
Rajskou omáčkou přelijeme nákyp, povrch posypeme sýrem a 30 minut zapékáme.
Před podáváním sypeme makarónový nákyp čerstvě sekanou petrželkou.