Makaronetky s hráškem a rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
2 ks šalotka
75 g parmazán
150 g mascarpone
400 g makaronetky
200 g mražený hrášek
1 plechovka sterilovaná rajčata
podle chuti
sůl
bazalka
mletý pepř
podle potřeby
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Uvařené těstoviny scedíme. Šalotku očistíme a nakrájíme nadrobno. Rajčata použijeme sterilovaná, ale mohou být i čerstvá nakrájená na kousky a krátce podušená.

  2. Slaninu nakrájíme na kousíčky a opečeme ji na kousku másla, až je křupavá. Přidáme šalotku a orestujeme. V tuto chvíli přidáme rajčata, hrášek a 5 minut podusíme. Bazalku spolu se sýrem mascarpone vmícháme do zeleniny, osolíme, opepříme a necháme povařit.

  3. Hotovou omáčku vmícháme do těstovin a můžeme servírovat.

  4. Makaronetky s hráškem a rajčaty podáváme jako lehký hlavní chod, ozdobíme lístkem čerstvé bazalky a nastrouhaným parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy