Májový salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks hlávkový salát
120 g sterilované žampiony
2 ks zelená cibulka s natí
zálivka
sůl
citronová šťáva
2 lžíce sladká smetana
125 g tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony scedíme a necháme okapat. Cibulky očistíme a spolu s natí je nasekáme najemno.

  2. Omytý hlávkový salát rozebereme na jednotlivé listy a rozložíme do mísy. Povrch posypeme jemně sekanou cibulkou s natí a plátky sterilovaných žampiónů.

  3. Zálivku si připravíme smícháním smetany s tatarskou omáčkou a ochutíme ji solí a citronovou šťávou.

  4. Takto připraveným dresinkem přelijeme připravenou salátovou mísu a podáváme.

  5. Salát můžeme podávat samostatně nebo jako přílohu k restovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy