Majonézové koláče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
8 kostek cukr
2 ks žloutek
0.3 l mléko
1 ks majonéza
82 g droždí
100 g polohrubá mouka
na potření
1 ks vejce
drobenka
drobenka
nádivka
tvarohová náplň

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme vzejít kvásek.

  2. Do mísy prosejeme mouku. Přidáme malou majonézu, rozšlehané žloutky, kvásek a zaděláme těsto, až je lesklé a vláčné. Těsto zakryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

  3. Z vykynutého těsta uděláme kuličky, dáme je na tukem potřený plech a do každé uděláme důlek, do kterého dáme nádivku. Okraje majolkových koláčů potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a necháme asi 20 minut kynout. Koláče pečeme na 180 °C asi 15 minut.

  4. Upečené majolkové koláče podáváme vlažné nebo studené. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy