Majonézové housky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l mléko
100 ml majonéza
42 g droždí
500 g polohrubá mouka
podle chuti
sůl
na ozdobu
mák
hrubozrnná sůl
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. V malé misce smícháme droždí, trochu vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Do mísy vsypeme polohrubou mouku, 1 malou majonézu, vzešlý kvásek, zbytek vlažného mléka a osolíme. Těsto necháme v teple vykynout.

  2. Z těsta vytvarujeme housky, přeložíme je na plech pokrytý pečícím papírem, necháme ještě chvíli kynout, poté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mákem, hrubozrnnou solí nebo sezamem. Pečeme v předehřáté troubě dorůžova.

  3. Majonézové housky podáváme jako křupavé pečivo k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy