Majonézové buchty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 8 lžiček cukr 1 špetka sůl 2 ks žloutek 200 g majonéza 0.5 balíčku prášek do pečiva 4 dkg kvasnice 0.5 kg polohrubá mouka 0.3 l vlažné mléko náplň 2 ks žloutek cukr moučka 2 kostky měkký tvaroh podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Majonézové buchty recept
Postup přípravy receptu
-
Z kvasnic, trochy mléka a trochy cukru připravíme kvásek.
Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, zbylým cukrem, špetkou soli, majonézou, zbylým vlahým mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali 2 žloutky. Poté přidáme vykynutý kvásek a pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout na teplém místě nebo v peřině.
Jednotlivé kousky těsta plníme tvarohovou nádivkou, kterou jsme vymíchali z tvarohu, žloutků a cukru.
Majolkové buchty upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v dobře předehřáté troubě tak, jak jsme zvyklí u klasických buchet. Už jen podáváme - hned po přípravě, ale jsou dobré i na druhý den.