Majonézové buchty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
8 lžiček cukr
1 špetka sůl
2 ks žloutek
200 g majonéza
0.5 balíčku prášek do pečiva
4 dkg kvasnice
0.5 kg polohrubá mouka
0.3 l vlažné mléko
náplň
2 ks žloutek
cukr moučka
2 kostky měkký tvaroh
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, trochy mléka a trochy cukru připravíme kvásek.

  2. Mezitím si smícháme mouku s práškem do pečiva, zbylým cukrem, špetkou soli, majonézou, zbylým vlahým mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali 2 žloutky. Poté přidáme vykynutý kvásek a pečlivě vypracujeme těsto. Necháme ho vykynout na teplém místě nebo v peřině.

  3. Jednotlivé kousky těsta plníme tvarohovou nádivkou, kterou jsme vymíchali z tvarohu, žloutků a cukru.

  4. Majolkové buchty upečeme na vymazaném a vysypaném plechu v dobře předehřáté troubě tak, jak jsme zvyklí u klasických buchet. Už jen podáváme - hned po přípravě, ale jsou dobré i na druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy