Magdina čočka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce olej
1 ks cibule
1 konzerva rajčatový protlak
500 g čočka
0 kostek bujón
500 g mleté maso
podle chuti
sůl
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve přebereme a namočíme čočku, kterou následně uvaříme s bujónem skoro doměkka.

  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme, zesklovatíme na oleji. K osmažené cibulce přidáme mleté maso, sůl, oloupaný a prolisovaný česnek, majoránku a chvíli restujeme. Podlijeme a vmícháme protlak. Chvíli směs dusíme, pak ke směsi přidáme čočku a společně podusíme doměkka.

  3. Magdinu čočku podáváme s chlebem. Pokud nemáme maso, nebo jej nechceme použít, můžeme zkusit maso sójové či uzeninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy