Madridské kotlety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
15 dkg máslo na smažení
4 plátky vepřová kotleta
podle chuti
6 stroužků česnek
sůl
3 ks bobkový list
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme. Česnek na plátky, cibuli najemno. Přidáme majoránku, pepř, bobkový list a sůl. Kotlety podle potřeby očistíme, oklepeme, osolíme a opepříme.

  2. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme česnek s cibulí a osmažíme je dorůžova. Vložíme kotlety, orestujeme je, zakryjeme poklicí a dusíme asi 45 minut. Kdo chce více omáčky, podlije kotlety trochou horké vody a šťávu zahustí hotovou jíškou.

  3. Madridské kotlety podáváme s rýží a přeléváme vypečenou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy