Macháček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle chuti
100 g případy

Postup přípravy receptu

  1. Bílky s cukrem vyšleháme mixérem na maximum, a to tak dlouho, dokud je opravdu hoooodně pevný. Zjistíte to zkouškou, že do sněho namočíte špičku prstu a sníh vám při otočení prstu stojí nahoru a nehne se.

  2. olej rozmixovat se spenatem na jemnou kaši tak hodně mixovat a přidat šťávu z citrónu.

  3. Pak přidáte do dobreho uslehaneho snehu spenatovy olej, žloutek po žloutku, stále při tom mixujete - ale už ne na maximum, a nakonec už jen metličkou ručně přimícháte mouku a citrónovou kůru.

  4. Chcete-li mít korpus takový dokonalý musíte dodržet postup do puntíku, aby se podařil

  5. Pekl jsem na 170 st. cca 40-50 minut v okrouhlé formě o průměru 26 cm. Po upečení jsem nechal 15 minut stát v klidu a pak vyklopil. Formu jsem vytřel olejem a vysypal polohrubou moukou. Je krásné nadýchaný a měkoučký.

  6. Krem podle toho co vám chutná. Já dávám tvaroh,mascarpone,kremfresh a šlehačku. Cukr podle chuti.Spodní plát mažu marmeladou lesní plody.

  7. 5ks vejce

  8. 280 g cukr krupice + 1vanilko.

  9. 100g olej pouze slunečnicový

  10. 300g špenát čerstvé listy

  11. 1špetka sůl

  12. 280g hladká mouka

  13. 18g prdop

  14. 1 menší citron šťáva i kůra

  15. Forma 26cm


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy