Máčené tvarohové šátečky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

cukr
1 hrnek mléko
5 dkg droždí
těsto
1 špetka sůl
2 ks žloutek
50 dkg hladká mouka
1 balíček Hera
poleva
máslo
rum
náplň
1 ks žloutek
cukr moučka
50 dkg tvaroh na pečení
na obalení
cukr moučka
vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, cukru a vlahého mléka zpracujeme kvásek.

  2. Ztuhlou Heru nahrubo nastrouháme. Do mísy prosejeme mouku pokojové teploty, přidáme strouhanou Heru, sůl, 2 žloutky a vzešlý kvásek. Těsto necháme na teplém místě přiměřeně vykynout.

  3. V misce utřeme tvaroh s cukrem podle chuti. Přidáme i žloutek.

  4. Vykynuté těsto na vále rozválíme, nakrájíme malé čtverečky, na každý dáme hromádku tvarohové náplně, protilehlé rožky stočíme a důkladně stiskneme. Upečeme nejlépe na plechu, který vyložíme pečícím papírem

  5. V hrnku rozpustíme máslo a přilijeme rum v poměru cca 1:2. Vrchní části upečených šátečků postupně máčíme v rumové máslové směsi a pak v moučkovém cukru s dření z vanilkového lusku.

  6. Máčené tvarohové šátečky podáváme kdykoliv je chuť - k čaji, kávě nebo jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy