Luzernská polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l mléko
2 ks cibule
150 g ementál
300 g eidam
4 lžíce rozpuštěné máslo
300 g tvrdý chléb
podle chuti
sůl
muškátový oříšek
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Chléb a sýr nakrájíme na tenké plátky. Po vrstvách vše naskládáme do ohnivzdorné mísy, osolíme, okořeníme, přelijeme svařeným mlékem, přiklopíme a necháme přes noc stát.

  2. Těsně před podáváním necháme dvakrát rychle přejít varem, ale nesmíme míchat, chléb ani sýr nesmí mít v žádném případě kašovitou konzistenci.

  3. Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na másle je opečeme dozlatova.

  4. Luzernskou polévku rozdělíme na talíře a povrch ozdobíme kolečky opečené cibule.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy