Luzernská polévka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l mléko 2 ks cibule 150 g ementál 300 g eidam 4 lžíce rozpuštěné máslo 300 g tvrdý chléb podle chuti sůl muškátový oříšek mletý černý pepř
Postup Luzernská polévka recept
Postup přípravy receptu
-
Chléb a sýr nakrájíme na tenké plátky. Po vrstvách vše naskládáme do ohnivzdorné mísy, osolíme, okořeníme, přelijeme svařeným mlékem, přiklopíme a necháme přes noc stát.
Těsně před podáváním necháme dvakrát rychle přejít varem, ale nesmíme míchat, chléb ani sýr nesmí mít v žádném případě kašovitou konzistenci.
Cibule oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Na másle je opečeme dozlatova.
Luzernskou polévku rozdělíme na talíře a povrch ozdobíme kolečky opečené cibule.