Luštěninové rizoto recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
0 dl olej
150 g cibule
250 g rýže natural
100 g červené fazole
100 g sterilovaná kukuřice
100 g bílé fazole
podle chuti
libeček
drcený kmín
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Směs fazolí namočíme na 6 hodin a vaříme doměkka. Přibližně 10 minut před koncem varu luštěninové rizoto osolíme.

  2. Rýži vaříme zvlášť, nejlépe asi 20 minut v tlakovém hrnci. Na oleji orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme prolisovaný česnek a drcený kmín, smícháme s fazolemi, rýží a sterilovanou kukuřicí.

  3. Rizoto dochutíme libečkem, mořskou solí a v pekáči zapékáme asi 30 minut.

  4. Luštěninové rizoto ozdobíme čerstvou petrželkou a podáváme se zelným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy