Lovecký paprikáš recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g slanina sůl 500 g cibule 1-2 ks feferonka 5 dl červené víno mletá sladká paprika 250 g vepřové ramínko mletý černý pepř 4 ks paprika (zelená) 500 g telecí plec
Postup Lovecký paprikáš recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu (bůček) nakrájíme na kostičky. Obojí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli, papriky a feferonky taky očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso osolíme, opepříme a promícháme.
Do kastrolu skládáme střídavě vrstvu slaniny, maso, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Suroviny vrstvíme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou je cibule. Obsah zalijeme vínem tak, aby všechno bylo přikryté.
Kastrol přikryjeme a velice pomalu vaříme asi 2 hodiny. Během vaření neodkrýváme, nemícháme, jen kastrolem vodorovně pootáčíme.
Lovecký paprikáš podáváme s brambory, lépe s čerstvým pečivem.