Lovecký paprikáš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g slanina
sůl
500 g cibule
1-2 ks feferonka
5 dl červené víno
mletá sladká paprika
250 g vepřové ramínko
mletý černý pepř
4 ks paprika (zelená)
500 g telecí plec

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu (bůček) nakrájíme na kostičky. Obojí maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Cibuli, papriky a feferonky taky očistíme a nakrájíme na kolečka. Maso osolíme, opepříme a promícháme.

  2. Do kastrolu skládáme střídavě vrstvu slaniny, maso, opaprikované a opepřené cibule a zelené papriky. Suroviny vrstvíme do vyčerpání surovin. Poslední vrstvou je cibule. Obsah zalijeme vínem tak, aby všechno bylo přikryté.

  3. Kastrol přikryjeme a velice pomalu vaříme asi 2 hodiny. Během vaření neodkrýváme, nemícháme, jen kastrolem vodorovně pootáčíme.

  4. Lovecký paprikáš podáváme s brambory, lépe s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy