Lovecké jehly recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

25 dkg slanina
5 lžic olej
1 lžička sůl
50 dkg brambory
1 lžička tymián
2 lžíce vermut
1 kulička drcený pepř
2 lžíce citronová šťáva
1 sklenice sterilované žampiony
0 lžiček tabasco
2 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička drcený jalovec
1 sklenice sterilované cibulky
1 kg srnčí kýta bez kosti

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na medailonky a zalijeme marinádou. Marinádu si připravíme z 5 lžic oleje, 2 lžic vermutu, dále přidáme 2 lžíce citronové šťávy, tabasco, sůl, pepř, tymián, nasekanou petrželku a jalovec. Necháme 48 hodin odpočinout v chladu, občas maso promícháme.

  2. Před přípravou maso osušíme a osolíme. Na grilovací jehly postupně napichujeme maso, kostky slaniny, cibulku, žampiony a plátky brambor. Brambory předem krátce ve slupce povaříme.

  3. Lovecké jehly (špízy) opékáme na grilu nebo na pekáči v rozpálené troubě. Občas je potíráme olejem a marinádou.

  4. Lovecké jehly podáváme s chlebem, opečenými toasty a doplníme různými studenými dipy (omáčkami).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!