Lososova sekaná recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
2 ks cibule
1 svazek kopr
2 lžíce kapary
mletý bílý pepř
3-4 lžíce citronová šťáva
2 ks včerejší houska
800 g filé z mořského lososa
omáčka
2 stroužky česnek
1 lžíce olej
sůl
mletý pepř
1 plechovka sterilovaná rajčátka (425ml)
na ozdobu
snítka kopr
1 ks citron
příloha
2-3 ks pórek
podle potřeby
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Housky namočíme do vody, necháme je nasáknout a pak je vymačkáme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kopr opláchneme a nasekáme. Filety z lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s houskami, cibulí, koprem, vajíčkem a kapary. Směs ochutíme solí, pepřem i citronovou šťávou a utvoříme šišku.

  2. Pekáček vymažeme, vložíme sekanou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 200 °C.

  3. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě podusíme asi 8 minut.

  4. Česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přilijeme rajčata i se šťávou, 10 minut podusíme a pak rozmixujeme na pyré. Omáčku osolíme a opepříme.

  5. Lososovou sekanou nakrájíme na plátky, obložíme pórkem a přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme plátky citronu a snítkou kopru. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako přílohu doporučuji vařené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!