Lososova sekaná recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks vejce 2 ks cibule 1 svazek kopr 2 lžíce kapary mletý bílý pepř 3-4 lžíce citronová šťáva 2 ks včerejší houska 800 g filé z mořského lososa omáčka 2 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl mletý pepř 1 plechovka sterilovaná rajčátka (425ml) na ozdobu snítka kopr 1 ks citron příloha 2-3 ks pórek podle potřeby olej na vymazání
Postup Lososova sekaná recept
Postup přípravy receptu
-
Housky namočíme do vody, necháme je nasáknout a pak je vymačkáme. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Kopr opláchneme a nasekáme. Filety z lososa nakrájíme na kostičky a smícháme s houskami, cibulí, koprem, vajíčkem a kapary. Směs ochutíme solí, pepřem i citronovou šťávou a utvoříme šišku.
Pekáček vymažeme, vložíme sekanou a v předehřáté troubě pečeme asi 45 minut na 200 °C.
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a ve vroucí osolené vodě podusíme asi 8 minut.
Česnek oloupeme, nadrobno nasekáme a orestujeme na rozpáleném oleji. Přilijeme rajčata i se šťávou, 10 minut podusíme a pak rozmixujeme na pyré. Omáčku osolíme a opepříme.
Lososovou sekanou nakrájíme na plátky, obložíme pórkem a přelijeme trochou omáčky. Ozdobíme plátky citronu a snítkou kopru. Zbytek omáčky podáváme zvlášť. Jako přílohu doporučuji vařené brambory.