Lososová omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
100 ml vývar
1 ks cibule
2 lžíce olivový olej
2-3 lžičky provensálské koření
100 ml kokosový krém
400 g čerstvý losos
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavíme kůže, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  2. Hlubokou pánev rozpálíme, vlijeme olivový olej a vsypeme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek. osolíme a vsypeme koření, které necháme rozvonět. Vsypeme kousky lososa a za častého míchání necháme orestovat. Poté zalijeme vývarem (zeleninový, rybí) a krátce podusíme. Na závěr přidáme kokosový krém a lososovou omáčku už necháme jen krátce prohřát.

  3. Lososovou omáčku podáváme s těstovinami či rýží. Je rychlá a moc dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!