Lososová omáčka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 100 ml vývar 1 ks cibule 2 lžíce olivový olej 2-3 lžičky provensálské koření 100 ml kokosový krém 400 g čerstvý losos podle chuti sůl
Postup Lososová omáčka recept
Postup přípravy receptu
-
Lososa zbavíme kůže, omyjeme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme.
Hlubokou pánev rozpálíme, vlijeme olivový olej a vsypeme cibuli, kterou necháme zesklovatět. Poté přidáme prolisovaný česnek. osolíme a vsypeme koření, které necháme rozvonět. Vsypeme kousky lososa a za častého míchání necháme orestovat. Poté zalijeme vývarem (zeleninový, rybí) a krátce podusíme. Na závěr přidáme kokosový krém a lososovou omáčku už necháme jen krátce prohřát.
Lososovou omáčku podáváme s těstovinami či rýží. Je rychlá a moc dobrá.