Losí roštěná na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
0 l vývar z masoxu
2 lžíce hořčice plnotučná
roštěnec losí
podle chuti
houby
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme losí roštěnec a zbavíme ho tuku a šlach, oloupeme jednu větší cibuli.

  2. Na pánvi rozpálíme tuk (sádlo), na kterém osmažíme dozlatova drobně nakrájenou cibuli. Přidáme v celku roštěnec osolený a okořeněný a z prudka orestujeme z obou stran. Na druhé pánvi osmažíme houby.

  3. Do pekáče vložíme na dno část osmažených hub, jednu lžíci hořčice a vložíme orestovaný roštěnec, na něj přidáme zbytek osmažených hub, jednu lžíci hořčice, osmaženou cibulku s omastkem a zalijeme 0,5 l vývaru z rozpuštěných dvou hovězích masoxů (můžeme použít hovězí vývar).

  4. Vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a necháme dusit po dobu deseti minut, pak přikryjeme pokličkou. Necháme dusit do úplného změknutí masa.

  5. Nakonec losí roštěnou na houbách vyndáme a nakrájíme na plátky.

  6. Vzniklou omáčku zahustíme tmavou jíškou a maso jí na talíři přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy