Lochkovský guláš recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 dl kečup
2-3 lžíce mletá sladká paprika
3 lžíce vepřové sádlo
1 špetka granulovaný sušený česnek
5 ks vídeňský párek
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
cibule
podle potřeby
voda
jíška

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme klasický základ na guláš, tedy cibulku na drobno a pořádně do hněda, jako tuk používáme vepřové sádlo. Když je cibule hotová, rozkrájíme na tenoulinké plátečky stroužek česneku a přidáme ho do hrnce. Po dodělání cibule přidáme rozkrájený párek, klobásu nebo špekáček. Zaprášíme mletou sladkou paprikou a jen malinko podlijeme vodou. Obsah v hrnci podle chuti osolíme a přidáme trochu pepře. Necháme zhruba 5 - 10 minut podusit (podle množství).

  2. Poté guláš podlijeme vodou a přidáme kečup. Provaříme a podle potřeby zahustíme (hotovou jíškou nebo jíškou z mouky a vody). Znovu povaříme a přidáme sušený granulovaný česnek. Ještě krátce prohříváme.

  3. Lochkovský guláš dozdobíme kroužky cibule a můžeme podávat s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy