Ljutenica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 1 lžička olej 1 ks brambory 1 ks cibule 1-2 lžíce hořčice 3 lžíce kečup 1 ks feferonka 1 lžička worchester 1 lžička mletá sladká paprika podle chuti cukr sůl mletý kmín mletý černý pepř
Postup Ljutenica recept
Postup přípravy receptu
-
Brambor uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Feferonku také rozmačkáme.
Rozmačkaný brambor smícháme s nakrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Poté přidáme kečup, rozmačkanou feferonku, mletou papriku, hořčici, worchester, sůl, pepř, olej, trošku cukru a trochu mletého kmínu. Všechno pečlivě promícháme.
Ljutenica se podává podle chuti jako pikantní příloha k různým pokrmům.