Ljutenica recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 stroužků česnek
1 lžička olej
1 ks brambory
1 ks cibule
1-2 lžíce hořčice
3 lžíce kečup
1 ks feferonka
1 lžička worchester
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
cukr
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
Postup Ljutenica recept
Postup přípravy receptu
-
Brambor uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Feferonku také rozmačkáme.
Rozmačkaný brambor smícháme s nakrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Poté přidáme kečup, rozmačkanou feferonku, mletou papriku, hořčici, worchester, sůl, pepř, olej, trošku cukru a trochu mletého kmínu. Všechno pečlivě promícháme.
Ljutenica se podává podle chuti jako pikantní příloha k různým pokrmům.