Ljutenica recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1 lžička olej
1 ks brambory
1 ks cibule
1-2 lžíce hořčice
3 lžíce kečup
1 ks feferonka
1 lžička worchester
1 lžička mletá sladká paprika
podle chuti
cukr
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambor uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a rozmačkáme. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek rozmačkáme. Feferonku také rozmačkáme.

  2. Rozmačkaný brambor smícháme s nakrájenou cibulí a rozmačkaným česnekem. Poté přidáme kečup, rozmačkanou feferonku, mletou papriku, hořčici, worchester, sůl, pepř, olej, trošku cukru a trochu mletého kmínu. Všechno pečlivě promícháme.

  3. Ljutenica se podává podle chuti jako pikantní příloha k různým pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy