Litoměřický zelný salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g cibule
100 g jablko
50 g mrkev
50 g sterilované okurky
250 g hlávkové zelí
zálivka
cukr
sůl
ocet
100 g smetana
50 g majonéza
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu a jablka očistíme. Zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a dlaní trochu upěchujeme. Jablka, mrkev, okurky a cibuli nakrájíme na půl kolečka.

  2. Majonézu rozšleháme se smetanou. Ochutíme je solí, pepřem, cukrem a můžeme lehce okyselit octem.

  3. Zelí prohrábneme lžící a vmícháme mrkev, okurky, cibuli a nakonec i jablka. Litoměřický zelný salát spojíme připravenou majonézou a necháme vychladit.

  4. Vychlazený litoměřický zelný salát je křupavý. Podáváme jej jako hlavní chod nebo jako přílohu k pečeným či grilovaným masům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy