Lískové hrudky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks bílek
200 g cukr moučka
2 lžíce citronová šťáva
160 g lískové oříšky
20 g pudinkový prášek
krém
100 g čokoláda na vaření
50 ml smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a citronové šťávy našleháme tuhý sníh. Po lžících do něj zapracujeme všechen cukr. Přidáme mleté ořechy a pudinkový prášek (vanilkový, mandlový).

  2. Troubu rozpálíme na 130 °C. Ořechovým bezé naplníme cukrářský sáček se širokou hubičkou. Plech vyložíme pečícím papírem a nastříkáme na něj malé kopečky. Lískové hrudky dáme do trouby a sušíme asi 40 minut.

  3. Smetanu zahřejeme ve vodní lázni a rozpustíme v ní čokoládu. Krém necháme přes noc vychladnout.

  4. Druhý den smetanu našleháme, potřeme s ní ořechové hrudky a slepujeme je k sobě. Podle fantazie dozdobíme čokoládovou polevou apod.

  5. Z tohoto množství surovin budeme mít asi 20 kousků lískových hrudek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!