Líšeňská pečeně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
100 g anglická slanina
50 g loupané mandle
300 g vepřová játra
3 ks středně velké brambory
podle chuti
sůl
citronová kůra
mletý černý pepř
podle potřeby
strouhanka
tuk na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Vařené brambory oloupeme a nastrouháme. Na pokrájené slanině (asi 3 dkg) osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.

  2. Játra pomeleme na masovém mlýnku, přidáme osmahnutou cibuli, strouhané brambory, posekané loupané mandle, osolíme, opepříme, přimícháme vejce, citronovou kůru a propracujeme. Podle potřeby přidáme strouhanku.

  3. Chlebíčkovou formu vymastíme a vysypeme strouhankou. Z játrové hmoty uděláme váleček, ten vložíme do formy, poklademe plátky anglické slaniny a v troubě zvolna upečeme.

  4. Nakrájenou líšeňskou pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy