Liptovské droby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 stroužků česnek
1000 g brambory
1 ks cibule
40 g krupice
100 g vepřový bůček
50 g uzená slanina
400 g vepřové plecko
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
1-2 lžíce sušená majoránka
podle potřeby
1 lžíce sádlo
vepřové střevo

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme a jemně nastrouháme jako na halušky. Vepřové plecko a bůček uvaříme a pomeleme. Jednu velkou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky a česnek prolisujeme.

  2. Cibuli osmažíme na slanině a přidáme k bramborám, mletému plecku a bůčku. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou, česnekem a zahustíme krupicí. Směs pořádně promícháme a naplníme jí vepřová střeva. Konce střev zašpejlujeme a povaříme 10 minut ve vroucí osolené vodě. Po vychladnutí droby upečeme v troubě na lžíci sádla.

  3. Liptovské droby podáváme nejlépe s teplým zelným salátem se slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy