Liptovské brynzové pirohy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
máslo
2 šálky hladká mouka
těstíčko
1 ks vejce
voda
2-3 ks vařené brambory ve slupce
náplň
65 g máslo
125 g brynza
4 ks vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Do mouky nastrouháme 2 - 3 uvařené brambory, přidáme vejce, trošku vody a sůl. Vypracujeme těsto. Když je velmi řídké, přidáme 2 - 3 polévkové lžíce polohrubé mouky.

  2. Mezitím připravíme náplň a to tak, že ještě horké brambory smícháme s máslem a brynzou podobně jako na bramborové pyré.

  3. Těsto rozválíme na šířku stébla, pokrájíme na obdélníky 5x10 cm. Naplníme nádivkou tak, že je přehneme na polovici a po obvodě dobře přitlačíme, aby náplň při vaření nevytekla. Pirohy naklademe do vřící osolené vody. Když vyplavou na povrch, vaříme pirohy ještě 2 - 3 minuty.

  4. Liptovské brynzové pirohy podáváme polité máslem nebo vyškvařenou slaninou a případně posypeme posekanou pažitkou anebo brynzou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy